Now Reading
Ontdek de grootste wieleromgeving van Nederland in hartje Sittard

Ontdek de grootste wieleromgeving van Nederland in hartje Sittard

Het Tom Dumoulin Bike Park is een innovatief, hoogwaardig en wereldwijd toonaangevend parcours, volledig toegesneden op de behoeften van de wielersport en haar vele doelgroepen: van wielrenners tot mountainbikers en bmx’ers, van junioren amateurs tot elite professionals uit de hele wereld.

Fiets erop los!

In een gebied van 6 hectare is een parcours van 3,2 kilometer lang aangelegd. Verschillende soorten wegdek, waaronder een heuse kasseienstrook, hoogteverschillen en technische bochten maken het mogelijk om parcoursen met verschillende technische moeilijkheidsgraden te rijden. De hoogteverschillen variëren van hellingspercentages van 1 tot 2,5% tot de buitencategorie van maximaal 22,5%.

Realistische beleving
Binnen het Tom Dumoulin Bike Park worden verschillende landschappen nagebootst, om de beleving voor de renners zo realistisch mogelijk te maken. Gekozen is voor de typerende landschapskenmerken van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Zo is het parcours in ‘Noord-Limburg’ overwegend open, waardoor renners wisselende weersomstandigheden (denk aan regen, harde wind of felle zon) echt voelen. In ‘Midden-Limburg’ fietsen de renners langs water en slingerende bomenrijen. Terwijl in ‘Zuid-Limburg’ de uitdaging zit in de pittige hoogteverschillen.

Stay active
Op deze grootste, veilige wieleromgeving van Nederland kunnen vijftig verschillende parcoursen worden uitgezet, waarvan er zes gelijktijdig verreden kunnen worden. Hierdoor kunnen diverse doelgroepen tegelijkertijd én gratis gebruikmaken van het Tom Dumoulin Bike Park op Sportzone Limburg, in Sittard-Geleen.

 

Parijsboulevard 1, Sittard

www.bikeparksittard-geleen.nl

© 2022 Vivaldi Sittard Geleen Born. Powered by Quant
Website by Creamy Concepts
Scroll To Top