Now Reading
Het verhaal achter de nieuwe QUANT cover

Het verhaal achter de nieuwe QUANT cover

Toen het nieuwe QUANT team voor het eerst bij elkaar kwam werd er al snel gebrainstormd over nieuwe concepten. Een van de punten die al snel naar voren kwam was: de cover. Wanneer je besluit een magazine in een volledig nieuw jasje te steken, wil je ook dat hij opvalt bij het publiek. Al snel waren we erover uit dat de cover hetgeen moet zijn wat er echt uitspringt. Het moet net als de QUANT opvallend, grappig, luchtig en een beetje vreemd zijn.

Met deze informatie in ons achterhoofd gingen we al snel verder denken. Wat van elementen ga je gebruiken? Gebruik je foto’s of objecten? Moet het symbool staan voor iets, of puur decoratief? Uiteindelijk kwamen we uit bij het gebruik van abstracte objecten. Objecten die nèt iets anders zijn dan realiteit, maar toch logisch zijn voor het blote oog.

En ja hoor, hier rolde de eerste cover uit van de vernieuwde QUANT. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende objecten die teruglinken naar actuele evenementen en artikelen in het magazine. Zo is de 39e editie een echte zomereditie, en waar denk je aan in de zomer? Juist, ijsjes! De bloemen in het hoorntje zijn van Van Esch Floral, een floral design studio in Sittard die terug te vinden is in het magazine. De rode roos die eruit knalt staat voor het Sint Rosa festival dat 23 t/m 25 augustus de historische binnenstad van Sittard kleurt. Het hoorntje is afkomstig van Cone Corner in Sittard, een unieke ijssalon dat graag net als QUANT ‘out of the box’ denkt.

De cover zelf is geproduceerd door Creamy Concepts in samenwerking met Maarten Welzen, een jonge fotograaf en media designer dat gespecialiseerd is in advertorials voor fashion en lifestyle. En zo werd een aantal weken geleden in een professionele studio in Geleen de eerste abstracte cover geschoten. Samen met een partij aan technische apparatuur, wat extra handjes hulp en de benodigde photoshop vaardigheden kwam daar de 39e cover van de QUANT uit voort.

Benieuwd naar de cover? Bekijk het volledige magazine dan hier!

© 2022 Vivaldi Sittard Geleen Born. Powered by Quant
Website by Creamy Concepts
Scroll To Top